Film Jan van der Liet

Interview Jan van der Liet

Deel 1: Jan van der Liet over verzet en arrestatieJan van der Liet werd tijdens de Tweede Wereldoorlog opgepakt wegens verzetsactiviteiten. Hij overleefde vier concentratiekampen, waaronder Neuengamme. Arend Hulshof interviewde hem voor de vriendenkring Neuengamme. Het resultaat is online in vijf delen. Dit is deel 1 en gaat over zijn verzetsactiviteiten, arrestatie en kamp Amersfoort.


Deel 2: Jan van der Liet over concentratiekamp NeuengammeJan van der Liet werd tijdens de Tweede Wereldoorlog opgepakt wegens verzetsactiviteiten. Hij overleefde vier concentratiekampen, waaronder Neuengamme. Arend Hulshof interviewde hem voor de vriendenkring Neuengamme. Het resultaat is online in vijf delen. Dit is deel 2 en gaat zijn periode in het concentratiekamp Neuengamme en buitenkamp Husum.


Deel 3: Lezing Jan van der Liet over concentratiekamp Bergen-BelsenJan van der Liet werd tijdens de Tweede Wereldoorlog opgepakt wegens verzetsactiviteiten. Hij overleefde vier concentratiekampen, waaronder Neuengamme. Voor de vriendenkring Neuengamme gaf hij jaarlijks lezingen over zijn ervaringen. Dit is de laatste ervan en gaat over concentratiekamp Bergen-Belsen. De andere lezingen zijn gebundeld door de vriendenkring in een boek, deze niet. De lezing bevat gruwelijke passages.


Deel 4: Jan van der Liet over de dodenmars en de bevrijdingJan van der Liet werd tijdens de Tweede Wereldoorlog opgepakt wegens verzetsactiviteiten. Hij overleefde vier concentratiekampen, waaronder Neuengamme. Arend Hulshof interviewde hem voor de vriendenkring Neuengamme. Het resultaat is online in vijf delen. Dit is deel 4 en gaat over de dodenmars die hij liep en de bevrijding.


Deel 5: Jan van der Liet na de bevrijdingJan van der Liet werd tijdens de Tweede Wereldoorlog opgepakt wegens verzetsactiviteiten. Hij overleefde vier concentratiekampen, waaronder Neuengamme. Arend Hulshof interviewde hem voor de vriendenkring Neuengamme. Het resultaat is online in vijf delen. Dit is het vijfde deel en daarin vertelt hij wat er na de bevrijding gebeurde.

 

Interview: Arend Hulshof
Camera: Bas van Wersch
Muziek: Hidde Smedinga
​Montage: Monomessage